Aanschaf van kinderboeken voor scholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven

'Lees & Beleef' geeft onafhankelijk advies bij de aanschaf van kinderboeken, vanuit de jeugdboekhandel ‘Lees & Beleef’. Daarbij houden we rekening met de identiteit, de werkwijze en de leerlingen/ kinderen van uw organisatie.

Denk hierbij aan het aanvullen, vernieuwen en samenstellen van de bibliotheek, maar ook aan boeken voor een thema of VVE programma. De expertise van 'Lees & Beleef' richt zich op kinderen/ jongeren t/m 18 jaar oud. Het Voortgezet Onderwijs kan hier terecht voor young adult boeken of 'lezen voor de lijst'. 'Lees & Beleef' levert ook lees-, meelees-, en luisterboeken aan Speciaal Onderwijs/ Speciaal Basisonderwijs of Praktijkonderwijs/ Voortgezet Speciaal Onderwijs. Ook hier is maatwerk van belang.

Het is mogelijk om een abonnement bij 'Lees & Beleef' af te sluiten. Zo kunt u eenmaal of tweemaal per jaar de collectie kinderboeken aanvullen. De kosten spreidt u op deze manier uit over meerdere jaren. Met elkaar kunnen we hierover in gesprek gaan en een plan opstellen.

Via het formulier onder 'contact' kunt u vrijblijvend informatie opvragen.

 

Aanschaf van kinderboeken voor ouders, verzorgers, opa's/ oma's en andere belangstellenden

Gebruik het formulier onder 'contact' en geef de volgende gegevens door: het geslacht en de leeftijd van het kind, hobby's en interesses, is het een makkelijke of moeilijke lezer en eventueel het AVI leesniveau. 'Lees & Beleef' stuurt dan per mail een selectie kinderboekentips, op maat voor uw kind.

Daarna kunt u bij 'Lees & Beleef' uw keuze voor bestelling doorgeven.

 

Inspiratieavonden

Voor leerkrachten, pedagogisch werkers, ouders/ verzorgers, opa’s/ oma’s en belangstellenden organiseert ‘Lees & Beleef’ regelmatig een avond om de nieuwste en mooiste kinderboeken te bekijken. U heeft dan ook de mogelijkheid om de getoonde boeken aan te schaffen.

Deze avonden worden ook rondom een thema georganiseerd, zoals De Kinderboekenweek en De Nationale Voorleesdagen.

De actuele datums en thema’s staan op deze website onder ‘agenda’. 

 

Boekenkraam

‘Lees & Beleef’ verzorgt met plezier een boekenkraam bij u op school, de peuterspeelzaal en het kinderdagverblijf. 

Dit kan bijvoorbeeld op een ouderavond, tijdens de kinderboekenweek, de kerstmarkt of het eindejaarsfeest.

Voor 10 % van het totale bruto verkoopbedrag van die ochtend/ middag/avond mag de organisatie nieuwe boeken bij ‘Lees & Beleef’ aanschaffen voor de bibliotheek. Op de boeken die van dit krediet gekocht worden krijgt de organisatie ook nog eens de gebruikelijke scholenkorting van 5%. 

  • In Nederland wordt de vaste boekenprijs door de uitgever bepaald. Dit betekent dat de boekenprijs in kinderboekwinkels, internetwinkels en bij schoolleveranciers hetzelfde is.